Er verzorgd en netjes uitzien is belangrijk. Scheren hoort dan ook vaak tot onze dagelijkse verzorging. Zowel voor mannen als vrouwen. Op een goede manier scheren is dan ook erg belangrijk. Aangeraden wordt dan ook om nat te scheren met een scheermesje. Een scheermes (mits nieuw en scherp) is beter voor je huid, want je gaat er minder vaak langs. Je huid raakt dus minder geïrriteerd en minder rood. Wat vaak als nadeel wordt ervaren is dat scheermesjes relatief duur zijn. Maar wat als hier nu verandering in komt?

Gillette claimt met het beste op scheergebied te hebben. Maar is dit ook werkelijk zo? In deze scheermesjes test gaat het nieuwe merk SHAVE-LAB de concurrentie aan met scheer reuzen zoals Gillette en Wilkinson.

Scheermesjes test

 

Prijs test van de scheermesjes

Vier op de vijf Nederlanders vinden scheermesjes duur, meer dan een derde vindt ze zelfs belachelijk duur. Op het moment hebben de grote reuzen zoals Gillette en Wilkinson samen ruim 90 procent van de markt in handen en houden de prijs kunstmatig hoog. Zo onderscheidt de nieuwe Gillette Fusion zich niet alleen in innovatie, maar ook in prijs. Een opzetstukje kost ongeveer 5 euro. Niet mis! Waar een startset van Gillette Fusion verkrijgbaar is voor ongeveer € 25,- kost de Wilkinson startset  rond de € 17 en een SHAVE-LAB startset maar € 7,95!  Verder kost een los mesje van SHAVE-LAB  €1,50 per stuk tegen over €5,- van Gillette.

Gillette geeft aan dat je afhankelijk na 10 scheerbeurten (2 weken ongeveer) je scheermesjes moet vervangen.  Dit betekent dat je ongeveer 130 euro per jaar kwijt bent aan Gillette scheermesjes. Voor de SHAVE-LAB scheermesjes is dit nog geen 40 euro per jaar! Hiermee bespaar je dus maar liefst 90 euro per jaar.

 

Kwaliteit test van de scheermesjes

Meerdere mannen en vrouwen schoren zich met verschillende scheermesjes in de test. Hun bevindingen? Het scheerresultaat van scheren met scheermesjes van SHAVE-LAB doet niet onder voor dat van Gillette of Wilkinson. Doordat de scheermesjes van SHAVE-LAB  van titanium gehard staal zijn gemaakt deden ze ook niet onder in de levensduur tegenover een Gillette of Wilkinson mesjes. Alle mesjes zorgden voor een gladde huid, een goed geschoren snor en een gladde kin. Verder waren er waren geen duidelijke minpunten aan te wijzen bij de verschillende merken.

 

Design test van de scheermesjes

In de scheermesjes test werd ook het design meegenomen. De Gillette startsets zijn eigenlijk maar in één design model te verkrijgen. Dit geldt voor de Wilkinson startsets. SHAVE-LAB heeft hier handig op ingespeeld door meerdere modellen startsets op de markt te brengen. Zo is er gedacht aan zowel de mannen als de vrouwen. Verder hebben ze lichte en wendbare startsets maar ook een aantal zwaardere modellen die steviger in de hand liggen mocht je dit als prettiger ervaren. Je kunt hierin ook nog afwisselen omdat alle verschillende mesjes op de verschillen startsets passen.

Verder kwam SHAVE-LAB verassend uit de hoek met een luxe verpakking en een ruim en lux assortiment bij te bestellen accessoires. De Gillette en Wilkinson scheermesjes werden daarin tegen geleverd in een plastic shop verpakking.

 

Eindconclusie van de scheermesjes test

De scheermesjes van Gillette stellen niet teleur, maar onderscheiden zich ook niet duidelijk van de mesjes van Wilkinson of SHAVE-LAB.  Echter door het grote prijsverschil en keuze in design komt SHAVE-LAB als winnaar uit deze scheermesjes test.

Andere onafhankelijke reviews over SHAVE-LAB scheermesjes

http://www.manscape.co.uk/shave-lab-razor-review/
http://www.produkttest-online.de/2013/shave-lab-testbericht/
http://www.testandtry.de/2013/05/shave-lab-zero-ein-hochwertiger.html
http://www.beautytester.de/testbericht/shave-lab-rasierer----aon-_6646/
http://www.erfahrungen.com/mit/SHAVE-LAB/
http://styleguide.de/im-test-tres-von-shave-lab/